Ontmoet bijlesdocent Britt

Britt is een van onze meest actieve bijlesdocenten en we vroegen haar naar haar ervaringen, uitdagingen en aspiraties als bijlesdocent bij BLIJLES en student verpleegkunde.

Q: Hoe ben je bij BLIJLES terechtgekomen en wat motiveerde je om bijles te gaan geven? 

A: Ik ben betrokken geraakt bij een project op mijn oude middelbare school toen ik nog in 5 HAVO zat. Twee vriendinnen van mij waren al betrokken en ik besloot om het gewoon een kans te geven. In diezelfde tijd was ik net afgezakt van 5 VWO naar 5 HAVO en had ik last van concentratie problemen. School was eigenlijk niet zo mijn ding, terwijl ik juist heel leergierig ben. Vroeger haalde ik al mijn speelgoed uit elkaar, omdat ik graag wilde weten hoe alles werkte. Als bijlesdocent bij BLIJLES herken ik mezelf in mijn bijlesleerling en dat motiveerde me om ze te helpen om hun problemen en uitdaging aan te pakken. 

Q: Wat zijn je ervaringen tot nu toe als bijlesdocent bij BLIJLES?

A: Echt super. Ik heb veel leerlingen op verschillende niveaus bijles gegeven en het geeft enorm veel voldoening als je ze vooruit ziet gaan. Ik probeer niet alleen samen huiswerk te maken, maar ook tips en tricks te geven over hoe ze het beste kunnen leren, samenvatten en oefenen. Soms voel ik me eerder een soort ‘coach’ dan bijlesdocent.

Q: Naast bijlesdocent bij BLIJLES heb je lange tijd in de horeca gewerkt en studeer je nog verpleegkunde. Kun je iets meer vertellen over je aspiraties en toekomstplannen?

A: Ja zeker! Naast bijles geven studeer ik HBO-V, verpleegkunde, biologie en specifiek het menselijk lichaam heb ik altijd al interessant gevonden. Ik loop nu stage bij een verzorgingstehuis voor demente ouderen, maar ik merk toch dat dat minder bij me past. Ik heb actie nodig, bijvoorbeeld verpleegkundige op de spoedeisende hulp. En toch, wie weet, lijkt het me ook enorm leuk om misschien ooit nog een opleiding tot stewardess te doen. Net zoals mijn moeder heeft gedaan. Uiteindelijk vind ik het gewoon heel leuk en waardevol om met mensen te werken en een positieve impact te maken. 

Q: Wat heb je geleerd als bijlesdocent bij BLIJLES dat misschien een positieve impact kan hebben op je aspiraties en toekomstplannen? 

A: Beter communiceren, jezelf verplaatsen in anderen. Dat is voor mij echt heel belangrijk. En omdat ik nu mijn werk als bijlesdocent bij BLIJLES combineer met mijn studie, daarnaast wil ik natuurlijk ook wat vrije tijd overhouden om leuke dingen te kunnen doen, heb ik ook geleerd om mijn tijd efficiënter in te delen. Mijn advies voor leerlingen die ook moeite hebben met school, het misschien minder leuk vinden dan voorheen, is om niet bang te zijn om hulp te vragen, dat is helemaal oké! En een stok achter de deur, een bijlesdocent, kan precies zijn wat je nodig hebt. 

Britt waardeert de positieve veranderingen binnen BLIJLES en wij waarderen Britt. Haar passie voor mensen maakt haar een fantastische collega!