Ontmoet bijlesdocent Foppe

Foppe werkt sinds 2020 als bijlesdocent en examentrainer economie, wiskunde A en Nederlands bij BLIJLES. Hij heeft zijn VWO afgerond op het Fioretti College Lisse en studeert op dit moment taalwetenschappen aan de Universiteit Leiden, met een specialisatie in cognitie en formele taalkunde. Daarnaast is hij gestart met een aanvullende opleiding  wiskunde B, omdat hij zich in de toekomst meer wil ontwikkelen op het gebied van AI en machine learning. Foppe is een people person, maar is ook prima in staat om zelfstandig problemen op te lossen op zijn studie en tijdens zijn werk. 

In zijn vrije tijd houdt Foppe ervan om te socializen, een drankje te doen, uit te gaan, films te kijken, muziek te luisteren of een lange wandeling te maken. Daarnaast is hij lid van de Leidse theatervereniging Cuculum en heeft hij een voorliefde voor schrijven. Bij voorkeur korte verhalen, maar door zijn drukke schema komt hij daar weinig tot niet aan toe. ‘Misschien iets voor later,’ aldus Foppe. 

Foppe heeft op dezelfde school gezeten als Max, mede-oprichter van BLIJLES. Het leek hem een ideale bijbaan tijdens zijn studietijd en het persoonlijke contact sprak hem in eerste instantie enorm aan. In de tussentijd is BLIJLES enorm veranderd, maar het persoonlijke contact met leerlingen, andere bijlesdocenten en werknemers van BLIJLES is er nog steeds. De ontwikkeling van BLIJ PORTAAL en de structuur met contactmanagers heeft een positieve invloed gehad op zijn werkplezier. Alles is direct duidelijk en projecten, zoals examentrainingen, tot in de puntjes verzorgd zijn.

Het is niet voor niets dat we Foppe als bijlesdocent en examentrainer uitlichten. Door zijn drukke schema is hij vooral actief als examentrainer en dat doet hij fantastisch. Deze worden gemiddeld beoordeeld met een 8,5 of hoger door leerlingen! Wat Foppe zelf altijd zal bijblijven van zijn tijd bij BLIJLES zijn de persoonlijke, lieve berichtjes van leerlingen, ouder(s) en/of verzorger(s). 

Foppe waardeert de positieve veranderingen binnen BLIJLES en wij waarderen Foppe, misschien in de toekomst ooit nog in een andere functie dan bijlesdocent of examentrainer. Zijn passie voor onderwijs en lesgeven maakt hem een fantastische collega!