Ontmoet bijlesdocent Tyra

Q: Hi Tyra! Kun je ons iets meer vertellen over wie je bent? 

A: Zeker! Ik ben Tyra, bijlesdocent bij BLIJLES. Ik zit nu zelf in 4 HAVO en ik hoorde van een vriendin van mij over BLIJLES. Het leek me een fantastische bijbaan, omdat ik het erg leuk vind om anderen te helpen. Verder houd ik van muziek, ik speel piano, en ben ik veel bezig met filosofische thema’s, in het bijzonder de grote vragen van het leven en de relaties tussen mensen. 

Q: Wat interessant! Kun je ons iets meer vertellen over waar je interesse voor filosofie vandaan komt?

A: Ik vind mensen en hun gedrag fascinerend. Ik vind het leuk om me bezig te houden met hoe relaties tot stand komen en hoe mensen met elkaar omgaan. Ik lees veel en ga graag het gesprek aan met anderen om meer te leren over deze onderwerpen. 

Q: En hoe bevalt het tot nu toe als bijlesdocent bij BLIJLES? 

A: Heel goed! Ik kan anderen helpen en het doet me goed als het ook daadwerkelijk leidt tot meer zelfvertrouwen, motivatie en hogere cijfers. Ik leer beter communiceren en kan me nu al makkelijker verplaatsen in mijn bijlesleerlingen. Vanuit BLIJLES krijg ik alle ondersteuning die ik nodig heb. Als ik vragen heb, kan ik die altijd stellen en dat geeft een fijn gevoel. Ook heb ik inmiddels een aantal keer ondersteund bij projecten en dat was allemaal goed geregeld. En waar ik feedback had, werd er ook naar mij geluisterd. 

Q: Heeft BLIJLES invloed op je toekomstplannen en ambities?

A: Werken bij BLIJLES heeft me nieuwe praktische inzichten gegeven, bijvoorbeeld hoe het is om met mensen te werken. Ik denk erover na om eventueel les te gaan geven in de toekomst, of om me meer te verdiepen in psychologie of iets wat daarmee te maken heeft. Dus leerzaam! 

Tyra waardeert de positieve veranderingen binnen BLIJLES en wij waarderen Tyra, misschien in de toekomst ooit nog in een andere functie dan bijlesdocent of examentrainer. Haar passie voor onderwijs en lesgeven maakt haar een fantastische collega!