ONS VERHAAL

Ontmoet Max

Algemeen Directeur BLIJLES

Hi, ik ben Max! Ik ben mede-oprichter en Algemeen Directeur van BLIJLES. Ik heb Philosophy, Politics and Economics gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en ben ook raadslid in de Gemeente Noordwijk.

Ik vind het belangrijk dat de missie, visie en strategie tot in de puntjes van het bedrijf duidelijk naar voren komen. BLIJLES is een merk en het doel is om bijles opnieuw uit te vinden. Het is fantastisch om te zien hoe jonge, enthousiaste scholieren en studenten zich kunnen ontwikkelen binnen BLIJLES als leerling, bijlesdocent of werknemer. Daar ben ik trots op.

Een korte terugblik

2019

2020

2021

Vlak na zijn eindexamen heeft Max samen met zijn goede vriend Jesper BLIJLES opgericht. De bedrijfsnaam is bedacht door de toenmalige mentor van Max op het Fioretti College Lisse.

BLIJLES is actief in de Duin- en Bollenstreek en ontwikkelt een eerste bedrijfsstrategie: vernieuwend, betaalbaar en maatschappelijk betrokken bijles. 

In samenwerking met Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit Rotterdam ontwikkelt BLIJLES een unieke methode om leerlingen en bijlesdocenten te matchen op basis van karaktereigenschappen en persoonlijke interesses.

Daarnaast wordt BLIJ PORTAAL gelanceerd, het online portaal voor bijlesdocenten van BLIJLES.

In januari 2021 tekent BLIJLES een overeenkomst voor een kantoorpand in het centrum van Lisse. Een centrale locatie, goed bereikbaar voor werknemers met het openbaar vervoer.

BLIJ PORTAAL wordt verder uitgewerkt en BLIJLES werkt intensiever samen met basis- en middelbare scholen in verschillende regio’s om bijles en examentraining te organiseren.

2022

2023

2024

BLIJLES breidt verder uit naar Leiden en Haarlem. Werknemers en bijlesdocenten ontwikkelen eigen lesmateriaal voor bijles.

De bedrijfsstrategie wordt herzien: inspiratie, motivatie en ontwikkeling. BLIJLES is een spil in het lokale verenigingsleven en sponsort veel verschillende maatschappelijke initiatieven.

BLIJLES breidt uit naar Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. In samenwerking met verschillende universiteiten wordt een nieuwe methode ontwikkeld om leerlingen en bijlesdocenten te matchen.

De missie en visie om bijles toegankelijker te maken wordt verder uitgewerkt met verschillende onderwijsgerelateerde partners.

To be continued…